JADŁOSPIS

 09.03.2020r.-20.03.2020r.

DATA MENU
Poniedziałek

09.03.2020r.

jajko sadzone(3)( olej rzepakowy),ziemniaki 200g ;surówka :mizeria ze śmietaną 120g(7) ;napój wieloowocowy 250 ml, woda niegazowana, jabłko  II danie 472,36 kcal
Wtorek

10.03.2020r.

 

*udko pieczone 120g(olej rzepakowy, czosnek, cebula, przyprawy), ziemniaki 200g ,surówka : marchewka z groszkiem 120g (*6,7)(mąka pszenna, margaryna, przyprawy) ; herbata z cytryną 250 ml,   II danie 703,60 kcal
Środa

11.03.2020r.

 

pyzy z mięsem, 250g(1,3)surówka :  kapusta  biała z koperkiem 120g; napój wieloowocowy 250ml ,woda niegazowana, pomarańcz  II danie  989,60 kcal
Czwartek

12.03.2020r.

gulasz z indyka 150g(*1)(filet z indyka ,mąka pszenna ,olej rzepakowy, czosnek ,cebula ,przyprawy), makaron 120g(1) ,surówka szwedzka 120g(10)(ogórek kiszony, marchew, cebula, olej rzepakowy przyprawy) ; napój wieloowocowy 250 ml,  II danie 1110,60  kcal
Piątek

13.03.2020r.

kotlet rybny 120g (1,3,4)(tilapia, jaja, marchew, natka, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula, przyprawy),ziemniaki 200g; surówka  z kapusty pekińskiej 120g(marchew, por, natka, kukurydza konserwowa, ogórek konserwowy, rzodkiewka);herbata  z sokiem malinowym 250 ml,  woda niegazowana, gruszka     II danie 815,70 kcal
   
Poniedziałek

16.03.2020r.

makaron z mięsem w sosie bolońskim 150g +120g (*1)(łopatka mielona, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy olej rzepakowy, przyprawy)sałata lodowa z sosem winegret 120g;napój malinowy 250 ml , jabłko  II danie1125,83 kcal
Wtorek

17.03.2020r.

kotlet pożarski(drobiowy) 120g (1,3,7)(filet z piersi kurczaka, jaja, bułka tarta, cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy) ziemniaki 200g,surówka z kapusty czerwonej 120g,kompot jabłkowy 250ml,woda niegazowana, mandarynka II danie 888,50  kcal
Środa

18.03.2020r.

kopytka250g (1,3,7(ziemniaki, jaja, mąka pszenna, mąka ziemniaczana,  olej rzepakowy) +50g sosu pieczarkowego(1,7) (śmietana, cebula ,mąka pszenna , przyprawy);fasolka szparagowa120g( 6) napój truskawkowy 250ml, jabłko II danie 728,20 kcal
Czwartek

19.03.2020r.

risotto z mięsem i warzywami 250g(1) (filet z piersi kurczaka, marchew, kukurydza, por, brokuł, kalafior, fasolka czerwona, olej rzepakowy, przyprawy) ; woda niegazowana 250 ml, banan  I danie 968,50 kcal
Piątek

20.03.2020r.

naleśniki z serem i sosem jogurtowo-truskawkowym 250g+50g(1,3,7)( mąka pszenna, olej rzepakowy)woda niegazowana 250 ml,   II danie 764,85 kcal

 

*potrawa pieczona w piecu konwekcyjnym

24.02.2020r. – 06.03.2020r.

DATA MENU
Poniedziałek

24.02.2020r.

 

I danie 237,15 kcal; łazanki z kapustą, boczkiem wędzonym , kiełbaską 250g (*1)(makaron, cebula ,olej rzepakowy przyprawy); herbata miętowa z cytryną 250 ml ,woda niegazowana ,jabłko  II danie 1144,30 kcal
wtorek

25.02.2020r.

 

I danie 94,75 kcal;* kotlet mielony 120g (*1,3),( łopatka mielona ,bułka tarta, olej rzepakowy) ,ziemniaki 200g, buraczki  120g (*) kompot jabłkowy 250 ml, woda niegazowana, jogurt  II danie 1161,20 kcal
środa

26.02.2020r.

I danie 106,59 kcal; fasolka po bretońsku 250g (*1,6) (kiełbasa podwawelska, boczek wędzony, cebula, czosnek, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, przyprawy), bułka 50 g(1),herbata z sokiem malinowym 250ml, woda niegazowana, mandarynka , II danie 1196,40 kcal
czwartek

27.02.2020r.

I danie 225,20 kcal ; bitki  w sosie własnym 120g+ 50g (*1) ( szynka, mąka pszenna, cebula ,czosnek, olej rzepakowy, przyprawy); kasza jęczmienna 120g, surówka : seler z orzechami 120g (5,7,9), woda niegazowana 250ml  II danie 823,85kcal
Piątek

28.02.2020r.

I danie 193,75 kcal ;* paluszki rybne „Frosta”120g (1,4) ziemniaki 200g surówka z kapusty kwaszonej 120g (10) (marchew ,jabłko, pietruszka, olej rzepakowy); napój wieloowocowy 250ml , II danie 598,20 kcal
 
Poniedziałek

02.03.2020r.

I danie202,70 kcal; klopsiki w sosie koperkowym  120g+ 50g (*1,3,7)  (łopatka mielona, czosnek, jaja, mąka pszenna ,cebula,  śmietana ,przyprawy)ryż 120g; ogórek konserwowy 120g(10), napój wieloowocowy  250 ml,  jabłko  II, danie1260,40 kcal
Wtorek

03.03.2020r.

I danie 99,40 kcal;* kotlet z piersi kurczaka 120 g(1,3,7) (filet z piersi kurczaka, jaja, mleko, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy )ziemniaki  puree 200g, surówka wielowarzywna ze słonecznikiem prażonym 120g ( kapusta biała, marchew, por, papryka czerwona, kukurydza konserwowa, ogórek zielony, olej rzepakowy, natka ,koper, przyprawy); kisiel do picia 250 ml, woda niegazowana, II danie 778,60 kcal
Środa

04.03.2020r.

 I danie 102,31 kcal; strogonow z mięsem i warzywami 120g(1,10)(filet z piersi kurczaka, pieczarki,  papryka, marchew, ogórek konserwowy, kukurydza konserwowa, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, przyprawy, olej rzepakowy)makaron 150g (*1) napój truskawkowy 250ml, kiwi ,II danie 903,90 kcal 
Czwartek

05.03.2020r.

I danie 76,20 kcal; bigos tradycyjny 250g(1,)(kiełbasa, boczek, żeberka, golonka, powidła śliwkowe, koncentrat pomidorowy, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy)bułka 50g(1); napój wieloowocowy 250ml,woda niegazowana, gruszka II danie 875,38 kcal
Piątek

06.03.2020r.

I danie 136,10 kcal ; ruskie pierogi 250g(1,3,7) (twaróg ,ziemniaki, mąka pszenna, jaja, cebula, przyprawy, olej rzepakowy) ze śmietaną lub okraszone cebulką (7),surówka marchew z jabłkiem 120g;sok owocowo-warzywny bez dodatku cukru 200ml ,woda niegazowana , II danie 941,10

 

03.02.2020r – 07.02.2020r.

DATA
Poniedziałek

03.02.2020r.

 

I danie 187,20 kcal; makaron penne 140g(1) z mięsem z fileta piersi kurczaka 90g i z warzywami 70g(marchew, brokuł, kalafior, por, pietruszka, kukurydza konserwowa, fasolka szparagowa, olej rzepakowy, przyprawy )(6)  ; napój wieloowocowy 250ml ,woda niegazowana, jabłko II danie 871,80 kcal
Wtorek

04.02.2020r.

 

I danie 204,80 kcal ;* udko pieczone120g (olej rzepakowy, czosnek, przyprawy), ziemniaki 200g, surówka: sałata ze śmietaną 120g (7)

; woda niegazowana z cytryną 250ml II danie 543,80 kcal

Środa

05.02.2020r.

 

I danie 75,60 kcal – kluski leniwe 300 g (1,3,7)(twaróg ,ziemniaki ,jajka ,mąka pszenna, olej rzepakowy) z bułką tartą, surówka :marchewka z jabłkiem 120g; napój malinowy 250ml , banan  II danie 559,47 kcal
Czwartek

06.02.2020r.

I danie  208,96 kcal; *sztuka mięsa 150g+50g sosu(1)(schab, czosnek, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) zestaw kasz 120g: jęczmienna, jaglana, gryczana, surówka z czerwonej kapusty 120g; woda niegazowana 250 ml , II danie 859,20 kcal
Piątek

07.02.2020r.

I danie 252,25 kcal ; krokiety  z kapustą i pieczarkami 200g(*1,3,7)(mąka pszenna ,jaja, mleko, olej rzepakowy, przyprawy) ; herbata z cytryną 250ml, jabłko II danie 664,20 kcal

*potrawa pieczona w piecu konwekcyjnym.

  

  20.01.2020r.-31.01.2020r.

DATA MENU
Poniedziałek

20.01.2020r.

 (1) I danie 309,90kcal; makaron z mięsem w sosie bolońskim150g +120g(1)(łopatka, koncentrat pomidorowy ,czosnek, cebula, bazylia, oregano, olej rzepakowy) ;herbata miętowa 250 ml, woda niegazowana jabłko  II danie 1022,83 kcal
Wtorek

21.01.2020r.

 

I danie 99,40 kcal; kotlet pożarski(drobiowy) 120g (1,3,7)(filet z piersi kurczaka ,jaja, mleko, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy), ziemniaki 200g ,surówka coleslaw  120g(*7)(kapusta biała ,marchew, koper, majonez, śmietana, przyprawy) ;woda niegazowana z cytryną 250 ml,   II danie1008,24 kcal
Środa

22.01.2020r.

 

I danie 109,75 kcal; potrawka z kurczaka 150g(1,7)(marchew, groszek ,śmietana, mąka pszenna, olej rzepakowy, koper, przyprawy)makaron 120g(1); woda niegazowana 250ml ,pomarańcz II danie 1359,60 kcal
Czwartek

23.01.2020r.

 (1)  I danie 284,95 kcal; gulasz tradycyjny 150g(*1)(szynka ,mąka pszenna ,olej rzepakowy, czosnek ,cebula ,przyprawy), kasza jęczmienna pęczak 120g surówka szwedzka 120g(ogórek kiszony, marchew, cebula, olej rzepakowy przyprawy) ; napój wieloowocowy 250 ml,  II danie1004,90 kcal
Piątek

24.01.2020r.

I danie 337,20 kcal; jajko sadzone (3)(olej rzepakowy, przyprawy),ziemniaki 200g surówka :mizeria 120g(7),herbata  z sokiem malinowym 250 ml,  woda niegazowana, banan II danie 638,46  kcal
   
Poniedziałek

27.01.2020r.

I danie  239,59 kcal ;pulpety w sosie koperkowym 120g+50g

(*1,3,7)(łopatka mielona, jaja, koper, mąka pszenna, śmietana, przyprawy)ryż 120g,ogórek konserwowy 120g(10)napój malinowy 250 ml , jabłko  II danie1260,40 kcal

Wtorek

28.01.2020r.

I danie 181,40 kcal ; pieczeń rzymska 140g (1,3)(łopatka mielona ,jaja, bułka pszenna, bułka tarta, cebula ,czosnek ,koncentrat pomidorowy, przyprawy)+ sos pieczeniowy 50g(1)   ( wywar z pieczeni , mąka pszenna, przyprawy) ziemniaki 200g,surówka :buraczki 120g,kompot jabłkowy 250ml,woda niegazowana, mandarynka II danie 683,50 kcal
Środa

29.01.2020r.

I danie 200,45 kcal ; makaron z serem 150g+80g (1,7)+50g sosu truskawkowo –śmietankowym(7); woda niegazowana 250ml, banan   II danie 970,20 kcal
Czwartek

30.01.2020r.

I danie 202,55 kcal; gołąbki tradycyjne 150g(1) (łopatka mielona, przyprawy)+sos pomidorowy 50g (*1,7)(koncentrat pomidorowy, śmietana ,mąka pszenna, bułka ; woda niegazowana 250 ml, I danie 977,10 kcal
Piątek

31.01.2020r.

I danie 188,75 kcal; ryba w cieście naleśnikowym 150g(1,3,4,7)(tilapia, jajka, mleko, mąka pszenna, olej rzepakowy) , ziemniaki 200g, surówka z kapusty pekińskiej 120g (marchew, pora, rzodkiewka, ogórek zielony ,papryka, natka )woda niegazowana z cytryną 250 ml, jabłko II danie 791,85 kcal

 

 

07.01.2020r. – 17.01.2020r.

DATA MENU
Wtorek

07.01.2020r.

 

I danie 76,20 kcal, pyzy z mięsem 250g okraszone cebulką(*1,3)(olej rzepakowy przyprawy) ;surówka: kapusta biała z koperkiem 120g; napój  malinowy 250 ml ,woda niegazowana  II danie 805,40 kcal
Środa

08.01.2020r.

 

I danie 237,15 kcal; kiełbasa śląska 120g (*),( olej rzepakowy),ziemniaki 200g  ogórek konserwowy 120g (10) napój wieloowocowy 250 ml, woda niegazowana  II danie 894,10 kcal
Czwartek

09.01.2020r.

I danie 132,05 kcal; strogonow  z mięsem i warzywami 120g (1,10) (filet z piersi kurczaka, pieczarki, papryka, marchew, ogórek konserwowy, kukurydza konserwowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, przyprawy), makaron 120 g(1),napój malinowy 250ml, woda niegazowana, jabłko  II danie 912,30 kcal
Piątek

10.01.2020r.

I danie 267,85 kcal ;naleśniki z serem 250g (1,3,7) (mąka pszenna, olej rzepakowy)+50g sosu jogurtowo-truskawkowego (7), woda niegazowana 250ml  II danie 764,85 kcal
 
Poniedziałek

13.01.2020r.

I danie 91,21 kcal; łazanki z kapustą ,boczkiem wędzonym, kiełbaską 250g(*1)  (makaron, cebula, olej rzepakowy, przyprawy); napój wieloowocowy

250 ml, jabłko II danie1144,30 kcal

Wtorek

14.01.2020r.

I danie 112,15 kcal; kotlet z piersi kurczaka 120 g(1,3,7) (filet z piersi kurczaka, jaja, mleko, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy )ziemniaki 200g, surówka: marchewka z groszkiem 120g ( marchew ,groszek zielony, mąka pszenna, przyprawy); kisiel do picia 250 ml, woda niegazowana, II danie 851,40  kcal
Środa

15.01.2020r.

I danie 95,00 kcal  -kopytka 250g(1,3,7)(ziemniaki, jaja, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy)+50g sosu

pieczarkowego(1,7)(pieczarki, cebula, mąka pszenna, śmietana), fasolka szparagowa150g(6) napój truskawkowy 250ml, jabłko II danie728,20 kcal 

Czwartek

16.01.2020r.

I danie 262,45 kcal; risotto z mięsem i warzywami 250g(1,)(filet z piersi kurczaka, marchew, kukurydza, por, olej rzepakowy); woda niegazowana 250ml,banan II danie  952,50 kcal
Piątek

17.01.2020r.

I danie 252,25 kcal ; kotlet rybny150g (1,3,4)( dorsz, tilapia, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, cebula,  przyprawy), surówka : kiszona kapusta 120g ;herbata z imbirem 250ml ,woda niegazowana , II danie  620,75 kcal

 

16.12.2019-20.12.2019.

DATA MENU
Poniedziałek

16.12.2019r.

I danie 106,59 kcal– makaron z mięsem w sosie bolońskim150g +120g(1)(łopatka, koncentrat pomidorowy ,czosnek, cebula, bazylia, oregano, olej rzepakowy) ;herbata miętowa 250 ml, woda niegazowana ,jabłko  II danie 1022,83 kcal
Wtorek

17.12.2019r.

 

I danie 74,20 kcal– jajko sadzone (3)(olej rzepakowy, przyprawy), ziemniaki 200g ,surówka :mizeria ze śmietaną 120g(7); napój pomarańczowy 250 ml ,woda niegazowana ,mandarynka   II danie 532,56 kcal
Środa

18.12.2019r.

 

I danie 245,76 kcal; naleśniki z jabłkami prażonymi 250g(1,3,7)(mąka pszenna, jajka, mleko ,olej rzepakowy, przyprawy); woda niegazowana 250ml ,banan II danie 879,00 kcal
Czwartek

19.12.2019r.

I danie 89,55 kcal; gulasz tradycyjny150g(*1)(szynka ,mąka pszenna ,olej rzepakowy, czosnek ,cebula ,przyprawy), zestaw kasz: jaglana, jęczmienna  gryczana 120g :surówka wielowarzywna 120g(kapusta biała, kukurydza, papryka czerwona, ogórek zielony, marchew, por, przyprawy) ,- napój wieloowocowy 250 ml,  II danie 1107,05 kcal
Piątek

20.12.2019r.

I danie  91,21 kcal– ryba  po grecku150g+sos 50g (1,4)(dorsz, mąka pszenna, marchew, por, pietruszka, ,seler, cebula, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, przyprawy) , ziemniaki 200g,herbata  z sokiem malinowym 250 ml,  woda niegazowana     II danie 747,50 kcal

02.12.2019r. – 13.12.2019r.

DATA MENU
Poniedziałek

02.12.2019r.

 

I danie 221,80 kcal; makaron z parówką  w sosie pomidorowym 120g80g50g(*1,7)(parówka z szynki, koncentrat pomidorowy ,mąka pszenna, przyprawy); ogórek zielony  w słupki 120g , napój wieloowocowy 250ml ,woda niegazowana ,mandarynka  II danie 885,90 kcal
Wtorek

03.12.2019r.

 

I danie pieczeń rzymska140g(1,3)(łopatka mielona ,jajka czosnek ,cebula, bułka pszenna, koncentrat pomidorowy ,przyprawy) ,sos pieczeniowy50g (1), ziemniaki 200g ;surówka: buraczki 120g; herbata  z sokiem malinowym 250 ml ,woda niegazowana  II danie 716,80 kcal
Środa

04.12.2019r.

 

I danie 158,75 kcal; kluski leniwe z bułką tartą 300g(1,3,7),(twaróg ziemniaki, jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy)  surówka120g z pory, marchwi, kukurydzy i jabłka; sok owocowo-warzywny 200ml, woda niegazowana II danie 470,27 kcal
Czwartek

05.12.2019r.

I danie 208,96 kcal; bitki w sosie własnym 150g(1) (szynka, czosnek, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy) makaron 120 g, surówka : seler z orzechami 120g(7,8,9) woda niegazowana, jabłko  II danie 870,65 kcal
Piątek

06.12.2019r.

I danie 188,75 kcal ;paluszki rybne120g (1,4)ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty 120g (10) (marchew, jabłko ,olej rzepakowy, cebula, przyprawy)napój wieloowocowy 250ml, woda niegazowana,  II danie 529,90 kcal
 
Poniedziałek

09.12.2019r.

I danie 202,70 kcal; pulpety w sosie koperkowym 80g+ 50g(*1,3,7)(łopatka mielona, jaja, koper, mąka pszenna, śmietana, przyprawy) ryż 120g, ogórek konserwowy 120g(*10)

– napój wieloowocowy 250 ml, gruszka II danie 1256,00 kcal

Wtorek

10.12.2019r.

I danie 99,40 kcal; kotlet z piersi kurczaka 120 g(1,3,7) (filet z piersi kurczaka, jaja, mleko, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy )ziemniaki 200g, surówka120g coleslaw(kapusta biała, marchew ,koper, majonez, śmietana, przyprawy)

– kisiel do picia 250 ml, woda niegazowana, II danie 757,70 kcal

Środa

11.12.2019r.

 I danie 95,00 kcal  – potrawka z kurczaka 150g(1,7)(marchew, groszek, śmietana, mąka pszenna, koper, przyprawy), makaron 120g(1), sok owocowo – warzywny bez dodatku cukru 200 ml ,woda niegazowana  II danie 1369,60 kcal 
Czwartek

12.12.2019r.

 I danie 109,75 kcal; stek z cebulką 120g(1,3,)(łopatka, boczek, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy)ziemniaki 200g, surówka z kapusty czerwonej 120g;kompot jabłkowy 250ml ,woda niegazowana II danie 917,20 kcal
Piątek

13.12.2019r.

I danie 136,10 kcal ; ruskie pierogi  z sosem szczypiorkowym lub ze śmietaną250g+50g(1,3,7)(twaróg, ziemniaki, mąka pszenna, jajka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), surówka : marchewka  z jabłkiem 120g;woda niegazowana, pomarańcz         II danie 909,10 kcal

 

18.11.2019 r. – 29.11.2019 r.

DATA
 

Poniedziałek 18.11.2019r.

 I danie289,45 kcal; makaron z mięsem w sosie bolońskim 150g+120g(1),(łopatka ,koncentrat pomidorowy, czosnek, cebula, olej rzepakowy ,przyprawy) sałata lodowa z sosem winegret 120g (cytryna, olej rzepakowy, przyprawy); napój malinowy 250ml ,woda niegazowana, mandarynka II danie 1125,83 kcal
Wtorek 19.11.2019r. I danie 75,60 kcal- kotlet mielony120g(1,3,7)(łopatka, jajka, mleko, butka tarta, olej rzepakowy) ziemniaki 200g, surówka : buraczki 120g

–  woda niegazowana z cytryna 250ml II danie 1054,60 kcal

 

Środa 20.11.2019r.

I danie 200,45kcal ; kopytka250g(ziemniaki, jajka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy)(1,3,7)+50g sosu pieczarkowego (pieczarki, cebula, mąka pszenna, śmietana)(1,7), fasolka szparagowa 150g(6) ; napój truskawkowy 250ml, jabłko II danie 728,20 kcal
 

Czwartek 21.11.2019r.

1 danie226,85kcaI; risotto z mięsem i warzywami

250g( filet z piersi kurczaka marchew, kukurydza, por, olej rzepakowy)

; woda niegazowana 250 ml ,banan I danie 952,50 kcal

 

Piątek 22.11.2019r.

I danie 252,25kcaI ; * kotlet rybny150g,(tilapia, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy)(*1,3,4), ziemniaki 200g, surówka z kiszonej

kapusty 120g(*10) ; napój wieloowocowy 250ml, gruszka II danie 690,35 kcal

 

Poniedziałek 25.11.2019r.

I danie 117,75kcaI ;kiełbaska śląska z cebulką 140g(*), ziemniaki 200g, surówka: ogórek konserwowy120g(10) ;herbata z cytryna i imbirem 250mI ,woda niegazowana, jabłko, II danie 846,10kcaI
 

Wtorek 26.11.2019r.

I danie 112,15 kcal , udko pieczone 120g (olej rzepakowy, czosnek, przyprawy), ziemniaki 200g, sałata ze śmietana 120g ,napój

wieloowocowy 250 ml, woda niegazowana II danie 543,80 kcal

 

Środa 27.11.2019r.

I danie 262,45kcal; fasolka po bretońsku 250g(*1,6fasola ,kiełbaska ,boczek wędzony, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy) butka 100g(1) ; herbata miętowa 250ml, jabłko II danie 1154,40 kcal
 

Czwartek 28.11.2019r.

I danie 106,59 kcal; gulasz tradycyjny 120g(1)(szynka, cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy),kasza jęczmienna 120g , surówka szwedzka 120g(10) ; woda niegazowana250ml,banan II danie 963,20 kcal

 

04.11.2019r. – 15.11.2019r.

DATA MENU
Poniedziałek

04.11.2019r.

 

łazanki z kapustą i kiełbaską, boczkiem wędzonym 250g   (*1)(makaron, cebula, olej rzepakowy, przyprawy); napój pomarańczowy 250ml ,woda niegazowana ,jabłko II danie1144,30 kcal
Wtorek

05.11.2019r.

 

(kotlet z piersi kurczaka w panierce z sezamem i bułką tartą 120g(1,3,7,11)(olej rzepakowy, jajka, mleko,) ziemniaki 200g ;surówka: marchewka z jabłkiem120g; woda niegazowana 250ml II danie 703,90 kcal
Środa

06.11.2019r.

 

kluski śląskie  z cebulką 250g,(1,3,7)(mąka pszenna ,olej rzepakowy) surówka : bukiet warzyw 120g,(marchew, kalafior, brokuł, kukurydza konserwowa, masło, przyprawy); jogurt grecki z dodatkiem owoców do picia 250 ml(7)(truskawki), woda niegazowana, mandarynka

II danie 896,30 kcal

Czwartek

07.11.2019r.

gulasz tradycyjny 120g(1)(szynka, cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy), zestaw kasz :jaglana, jęczmienna, gryczana 120g(1); surówka z czerwonej kapusty 120g

kompot jabłkowy250 ml, woda niegazowana II danie 1013,70 kcal

Piątek

08.11.2019r.

paluszki rybne 120g (1,4)ziemniaki 200g, surówka wielowarzywna z dodatkiem słonecznika prażonego 120g(10)(marchew, por, cebula ,ogórek konserwowy, rzodkiewka, olej rzepakowy, pietruszka natka); herbata z imbirem 250ml, woda niegazowana, jabłko II danie 647,29 kcal
 
Poniedziałek

11.11.2019r.

ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
Wtorek

12.11.2019r.

– strogonow z mięsem i warzywami 120g(1,10)(filet z piersi kurczaka, papryka ,marchew, ogórek konserwowy, kukurydza konserwowa, cebula, czosnek ,olej rzepakowy) makaron 120g(1); napój malinowy 250ml, woda niegazowana, jabłko II danie 912,30 kcal
Środa

13.11.2019r.

„gzik„ (gzik jest to ser biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką oraz ze śmietaną)120g(7) z ziemniakami 200g; sok owocowo – warzywny bez dodatku cukru 200 ml ,woda niegazowana   II danie 620,20 kcal
Czwartek

14.11.2019r.

klopsiki w sosie pomidorowym 120g+50g(łopatka mielona, czosnek, cebula, jaja, mąka pszenna ,koncentrat pomidorowy, przyprawy) ryż 120g , surówka z kapusty pekińskiej  z koperkiem 120g; napój wieloowocowy 250 ml, mandarynka

II danie 1296,00 kcal

Piątek

15.11.2019r.

jajko sadzone (3), ziemniaki 200g, surówka : mizeria ze śmietaną 120g(7)

herbata z  cytryną 250 ml, woda niegazowana, banan

 * Potrawa pieczona w piecu konwekcyjnym.

21.10.2019r – 31.10.2019r.

DATA
Poniedziałek

21.10.2019r.

 

makaron z mięsem w sosie bolońskim 150g+120g(1),(łopatka ,koncentrat pomidorowy, czosnek, cebula, olej rzepakowy ,przyprawy) sałata lodowa z sosem winegret 120g (cytryna, olej rzepakowy, przyprawy); napój malinowy 250ml ,woda niegazowana, jabłko II danie 1125,83 kcal
Wtorek

22.10.2019r.

 

– kotlet pożarski(drobiowy)120g(1,3,7)(filet z piersi kurczaka, jajka, mleko, bułka tarta, olej rzepakowy) ziemniaki 200g, surówka : buraczki 120g

– woda niegazowana z cytryną 250ml II danie 917,70 kcal

Środa

23.10.2019r.

 

kopytka250g(ziemniaki, jajka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy)(1,3,7)+50g sosu pieczarkowego (pieczarki, cebula, mąka pszenna, śmietana)(1,7), fasolka szparagowa 150g(6) ; napój truskawkowy 250ml , mandarynka  II danie 728,20 kcal
Czwartek

24.10.2019r.

risotto z mięsem i  warzywami 250g( filet z piersi kurczaka marchew, kukurydza, por, olej rzepakowy)

; woda niegazowana 250 ml ,banan I danie 952,50 kcal

Piątek

25.10.2019r.

 * ryba pieczona w ziołach prowansalskich150g

(tilapia, mąka pszenna,olej rzepakowy, przyprawy)(*1,3,4), ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty 120g(*10) ; napój wieloowocowy 250ml, gruszka  II danie 690,35 kcal

Poniedziałek

28.10.2019r.

kiełbaska śląska z cebulką 140g(*), ziemniaki 200g, surówka:  ogórek konserwowy120g(10) ;herbata z cytryną i imbirem 250ml ,woda niegazowana, jabłko, II danie 846,10kcal
Wtorek

29.10.2019r.

 

udko pieczone 120g (olej rzepakowy, czosnek, przyprawy), ziemniaki 200g, sałata ze śmietaną 120g ,napój wieloowocowy 250 ml, woda niegazowana II danie 543,80 kcal                                

Środa

30.10.2019r.

bigos tradycyjny 250g(*1)( kiełbasa, żeberka ,boczek wędzony, golonka, koncentrat pomidorowy, cebula, powidła śliwkowe, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) bułka 50g(1) ; herbata miętowa 250ml ,II danie 746,38 kcal
Czwartek

31.10.2019r.

 naleśniki z jabłkami prażonymi 250g(1,3,7)(mąka pszenna, olej rzepakowy)  ; woda niegazowana250ml,banan  II danie 879,00 kcal

 

07.10.2019r. – 18.10.2019r.

DATA MENU
Poniedziałek

07.10.2019r.

 

 

 pulpety w sosie koperkowym 80g50g(*1,3,7) (łopatka mielona, jaja, koper, mąka pszenna, śmietana, przyprawy)ryż 120g; surówka: ogórek konserwowy 120g(10)herbata 250 ml, gruszka  II danie 1256,00 kcal

Wtorek

08.10.2019r.

 

* kotlet z piersi kurczaka120g(*1,3,7)( filet z piersi kurczaka, jajka, mleko, bułka tarta ,olej rzepakowy),ziemniaki 200g, surówka: marchewka z groszkiem 120g(*1,6)(margaryna, mąka pszenna, przyprawy); kisiel do picia 250ml, woda niegazowana II danie 810,80 kcal
Środa

09.10.2019r.

 

kluski leniwe  z bułką tartą 300g(twaróg, ziemniaki ,jajka, mąka pszenna ,olej rzepakowy(1,3,7)surówka  z pory, marchewki i jabłka z 120g (7) (śmietana, przyprawy)napój pomarańczowy 250 ml , banan

II danie 559,47 kcal

Czwartek

10.10.2019r.

strogonow 120g(1,10) (filet  z piersi kurczaka, papryka marchew, ogórek konserwowy ,kukurydza konserwowa, pieczarki, cebula czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy) ,makaron 120g(1); woda niegazowana  250ml;     jabłko  II danie 823,30 kcal
Piątek

11.10.2019r.

kotlet rybny120g(*1,3,4)(mintaj jajka, bułka pszenna, marchew, pietruszka natka, olej rzepakowy, bułka tarta, )ziemniaki 200g,surówka wielowarzywna 120g(kapusta biała, marchew, pora, cebula, ogórek zielony, rzodkiewka, natka, olej rzepakowy, przyprawy); kompot jabłkowy 250 ml, woda niegazowana, jabłko II danie  609,80kcal
 
Poniedziałek

14.10.2019r.

– Dzień wolny od zajęć dydaktycznych.

– Nie ma obiadów

 

Wtorek

15.10.2019r.

makaron z serem 200g+50g(1,7)(olej rzepakowy, przyprawy)i sosem owocowo- śmietankowym 50g, (7)( truskawki); woda niegazowana 250ml    II danie 939,75kcal
Środa

16.10.2019r.

pyzy z mięsem   250g okraszone cebulką, surówka kapusta zasmażana 120g(*1)( mąka pszenna, olej rzepakowy); herbata 250ml ,woda niegazowana, banan, II danie 822,70 kcal
Czwartek

17.10.2019r.

gulasz tradycyjny120g(1)(szynka, cebula, czosnek, olej rzepakowy, mąka pszenna) kasza jęczmienna 120g , surówka szwedzka 120g(10)(ogórek kwaszony, marchew, cebula, olej rzepakowy);kompot jabłkowy 250 ml, woda niegazowana  II danie963,20kcal
Piątek

18.10.2019r.

jajko sadzone, ziemniaki200g, surówka:mizeria120g(7)(śmietana, olej rzepakowy); sok owocowy bez dodatku cukru 200ml, woda niegazowana                                              II danie 457,90 kcal

* potrawa pieczona w piecu konwekcyjnym.