W naszej szkole odbył się Tydzień Promocji Zdrowia pt; „ Kulinarne podróże – te małe i duże – smaki świata” . Projekt skierowany był dla dzieci Punktu Przedszkolnego i Oddziałów Przedszkolnych 5-6 latków oraz uczniów klas I – III. Celem podejmowanych działań było kształtowanie właściwych postaw pozwalających na zachowanie zdrowia, wyrabianie poczucia odpowiedzialności i uświadomienie związku między sposobem żywienia, a dobrą formą wynikającą z aktywności fizycznej. Uprawianie sportu, spożywanie dużej ilości owoców i warzyw, spacery oraz przebywanie na świeżym powietrzu z pewnością wpłyną na dobre samopoczucie oraz chęć podejmowania wszelkich wyzwań na co dzień. W trakcie tygodnia realizowane były zaplanowane zadania m.in: pogadanki, prace plastyczno-techniczne, przygotowanie zdrowych posiłków, ćwiczenia gimnastyczne itp. Bogatsi o nową wiedzę wszyscy będziemy na co dzień dokonywać właściwych wyborów dotyczących własnego zdrowia.